Може би няма човек, който да не хареса торта Наполеон. В

...
Може би няма човек, който да не хареса торта Наполеон. В
Коментари Харесай

Като за неделя: мързелив Наполеон само с три съставки ВИДЕО

Може би няма човек, който да не хареса торта Наполеон. В допълнение към класическата рецепта има доста разновидности по какъв начин да го приготвите доста по-бързо и с по-малко старания. Този път предлагаме рецепта от кулинарния блогър Кристин Азизян, която показа по какъв начин да извършите обичаното си лакомство единствено с три съставки.

Съставки:

Бутер тесто без квас - 500 г;
Кондензирано мляко - 1 кутия;
Масло (най-малко 82% мазнини) - 250 г;
Ванилова захар по избор.

Метод на готвене:

За крема разбийте меко масло, прибавете кондензирано мляко, ванилин и охладете, до момента в който се подготви тестото. Този крем може да се размени с крема сирене или сметана по избор.

След това би трябвало да се заемемете с тестото. Разточете всеки пласт малко в една посока, отрежете краищата, нарежете на квадрати или правоъгълници. Подредете в намазнена тава и изпратете във фурната, авансово загрята на 190 градуса за 20-25 минути.

За да не стане " Наполеон " -ът изсъхнал, отворете готовите квадрати от тестото доникъде и намажете с крем от вътрешната страна, а също по този начин намажете с крем извън и от всички страни.

Натрошете изрязаните краища на тестото и поръсете върху намазаната с крем торта. Ако няма задоволително трохи, тогава можете да натрошите едно правоъгълно парче изцяло.

Готовите части " Наполеон " могат да бъдат украсени с горски плодове и поръсени с пудра захар.
   View this post on Instagram   
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР